Splošni pogoji

Politika varstva osebnih podatkov

 

V Optiki Krstič spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo, da bomo osebne podatke, pridobljene preko obrazca ‘prijava na pregled’ in kontaktnega obrazca ‘Pošlji povpraševanje’ na spletni strani www.optika-krstic.si, skrbno varovali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov, uredbo GDPR in pravilnikom, ki opredeljuje način in metode, uporabljene v povezavi z varovanjem, zbiranjem, uporabo in posredovanjem osebnih podatkov.

 

1.Upravljavec
Uradno ime podjetja:  Optika Krstič, Miro Krstič s.p.

Sedež podjetja: Tržaška cesta 15, 1000 Ljubljana, Slovenija
Odgovorna oseba v podjetju: Miro Krstič, direktor

 

Uradno ime podjetja:  Modni in optični salon MyMistery, Maja Prodan s.p.

Sedež podjetja: Tržaška cesta 15, 1000 Ljubljana, Slovenija
Odgovorna oseba v podjetju: Maja Prodan, direktorica

 

Uradno ime podjetja:  Okulistična ordinacija Bonis d.o.o.

Sedež podjetja: Tržaška cesta 15, 1000 Ljubljana, Slovenija
Odgovorna oseba v podjetju: Miro Krstič, zastopnik

 

2.Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene opravljanja rednega poslovanja, ohranjanja stika s strankami in tržnega obveščanja preko elektronske pošte o naših storitvah, ponudbah in ugodnostih. Ob poslanih elektronskih sporočilih se zabeleži prikaze na strani posameznika, ki je naslovnik sporočila prav tako se hranijo podatki o klikih na povezave ter IP naslov uporabnika, preko katerega dostopate do spletnega mesta v prejetih sporočilih.

 

Za namene obveščanja hranimo:

  • naslov elektronske pošte,
  • ime in priimek,
  • telefonsko številko,

 

Osebne podatke zbiramo z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hranimo skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila pridobljena.

 

3.Iznos

Zbirke pridobljenih osebnih podatkov se hranijo zgolj pri nas in se ne posredujejo v tujino.

Podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo, bodo razkriti le v primeru, če to določa zakon, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravitelja.

 

4.Obdobje hrambe

Osebne podatke posameznika hranimo do preklica soglasja oziroma v skladu s predpisano zakonodajo. V primeru preklica soglasja s strani posameznika, njegove osebne podatke trajno izbrišemo pri čemer so izvzeti zdravstveni podatki, ki se hranijo skladno z zakonsko predpisano dobo hrambe.

Vsi omenjeni podatki, se na strežniku upravitelja shranjujejo trajno.

Podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih hranimo še 12 mesecev od poslanega sporočila.

 

5.Pravice posameznika (osebe)

Kadarkoli lahko posameznik zahteva:

  • Odjavo od prejemanja e-novic s klikom na označeno povezavo oz. odjavo v vseh prejetih e-novicah. Ob odjavi bo upravitelj vaše osebne podatke premaknil v evidenco odjavljenih uporabnikov, kjer jih bo zaradi preprečevanja napak in nenamernih prijav hranil neomejeno oz. do preklica privolitve uporabnika.
  • Popravek svojih osebnih podatkov s posredovanjem pisne zahteve na naslov optika@optika-krstic.si.
  • Trajen izbris osebnih podatkov, ki jih upravitelj hrani o vas, s posredovanjem pisne zahteve na naslov optika@optika-krstic.si.
  • Izvoz in vpogled do osebnih podatkov v elektronski obliki, ki jih upravitelj hrani o vas, s posredovanjem pisne zahteve na naslov optika@optika-krstic.si.

 

Vsak posameznik lahko v primeru, ko meni, da so mu z naše strani kakorkoli kršene pravice z naslova varstva njegovih osebnih podatkov, poda pritožbo pri nadzornemu organu – Informacijskemu pooblaščencu v Republiki Sloveniji:

Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, https://www.ip-rs.si

Pravno obvestilo

Vse vsebine, objavljene na www.optika-krstic.si, so last družb Optika Krstič, Miro Krstič s.p., Modnega in optičnega salona MyMistery, Maja Prodan s.p., ter okulistične ordinacije Bonis d.o.o. in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Brez dovoljenja omenjenih družb kopiranje, razmnoževanje ali distribuiranje na kakršen koli drug način ni dovoljeno. Navedene družbe tudi niso odgovorne za morebitne občasne težave pri (ne)delovanju zgoraj navedene spletne strani. Omenjena podjetja si pridržujejo pravico do sprememb vsebin, objavljenih na spletni strani www.optika-krstic.si.