Optika Krstič, 22. maja, 2018

Korekcijski okvir z magnetnim CLIP-ON sončnim nastavkom

Korekcijski okvir s sončnim nastavkom je zelo priročna in učinkovita rešitev, ki je primerna za veliko število ljudi. Korekcijska očala so narejena iz dveh plasti leč. Če z očal odstranite zgornjo plast oz. natikalo, se vam bodo zdela kot navaden korekcijski okvir z dioptrijo. Če pa ste izpostavljeni sončnim žarkom, lahko namestite natikalo in v trenutku se vaš okvir spremeni v sončna očala z vašo dioptrijo.

V primerjavi  s korekcijskimi okvirji z dioptrijo in dodatnim parom sončnih očal, so te vrste očal cenovno ugodnejša. Še posebej so priročna za tiste, ki so aktivni in se veliko gibajo ter se  veliko premikajo iz notranjih prostorov v zunanjost in tako se lahko s snemljivim natikalom hitro prilagodite vašim potrebam.

Natikalo, pa ne samo da zaščiti vaše oči pred škodljivimi UV žarki, temveč polarizirana stekla odbijajo neprijetno bleščanje. To je tudi prednost za športnike, za tiste ki so veliko ob vodi, na snegu in voznike. Sigurno ste kdaj občutili, da vam je neprijetno v bližini vode ali snega, kljub temu da je zunaj sončen dan; in prav to eliminira polarizacija – vsako neprijetnost povezano z bleščanjem.

Okvir ima vgrajen magnet, s pomočjo katerega se natikalo zelo priročno in enostavno namesti na okvir. Ko želimo natikalo odstraniti, to zelo enostavno storimo z eno roko, tako da tudi vozniki enostavno rokujejo z njim.

Na tržišču je veliko ponudnikov takih očal, zato lahko izbirate med veliko modeli modnega videza, ki se vam bodo popolnoma prilegali in se vam na račun cenovne ugodnosti ne bo potrebno odpovedati ‘trendu’. Njihova prednost je tudi ‘lahkotnost’, saj material iz katerega so narejena omogoča občutek lahkotnosti in se vam ne zažirajo v kožo.

Tudi stekla natikal imajo več variacij barv. Lahko izbirate med klasičnimi sivimi ali rjavimi, ali pa barvnimi stekli pisanih barv z videzom ogledala.