Natančna in hitra izdelava novih stekel za vaše okvirje, očala

Izbira stekel

 Izbira stekel glede na vaše potrebe je izredno pomembna. Zato v optiki Krstič sledimo trendom in inovacijam na področju korekcijskih stekel, da lahko vsaki stranki svetujemo primerna stekla za najbolj jasno sliko v vseh okoliščinah. Tako vam zagotovimo varnost in kvaliteto, na katero se lahko zanesete.

Korekcijska stekla delimo glede na število žarišč. Poznamo enožariščna (monofokalna), dvožariščna (bifokalna) in večžariščna (multifokalna). Število žarišč je odvisno od vrste očesne napake. Dvo in večžariščna očala nam omogočajo oster pogled na bližino in daljavo s samo enimi očali.

Enožariščna ali monofokalna stekla so namenjena odpravi miopije (kratkovidnosti), hipermetropije (daljnovidnosti) ali astigmazima. To pomeni, da imajo enako korekcijsko moč skozi celotno površino.

Večžariščna ali progresivna stekla sonamenjena odpravi presbiopije.  Ob pojavu starostne dioptrije ali presbiopije se pojavi težava, da na blizu ne vidimo več ostro. To je pojav, ki prizadene večino ljudi po 40. letu zaradi pešanja očesne mišice. Progresivna očala vam zagotovijo oster in jasen vid na vseh razdaljah. To pomeni na daleč in blizu in  na vseh vmesnih razdaljah od 60 – 100 cm.

Zastopamo naslednje blagovne znamke korekcijskih stekel: OKM, RODENSTOCK, TOKAI, ESSILOR, ZEISS, HOYA

Materiali

Vsak od materialov za korekcijska stekla ima lomni količnik ali indeks loma, kateri nam pove kakšne stanjšave je stekelce. Standardne oz. osnovne leče imajo indeks 1.50, večji indeks loma pomeni večjo stanjšavo, tako da bo leča tanjša in lažja.  Pri plastičnih oz. organskih lečah obstajajo indeksi loma 1.5, 1.56, 1.6 , 1.67 , 1.74, pri steklenih oz. mineralnih pa 1.523, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9.

Mineral

Steklene leče so zelo trdne in obstojne na praske, vendar so težje do 60% in lahko zlomljive. Nevarnost pri mineralnih lečah je v tem, da se razletijo na majhne koščke in vam lahko poškodujejo oko.

Policarbonat

Leče iz polikarbonata so tanjše in lažje od tradicinalnih organskih oz. mineralnih stekel. So bolj obstojna in trdnejša in se priporočajo za uporabo pri športnikih in otrocih.

Trivex

Trivex leče so lahke in tanjše od organskih stekel. Trivex je več kot šest krat močnejši oz. trdnejši od polikarbonata in je praktično nezlomljiv. Uporablja se za očala brez okvirja – na vijake in za športna ter otroška očala, zaradi varnostnih razlogov.

Foto leče

Fotosenzibilne očalne leče se prilagodijo na katerokoli svetlobo tako, da vam v vsakem trenutku omogočajo udoben in jasen vid brez bleščanja. Odzivajo se posredno ali neposredno na sončno svetlobo in temperaturo. To pomeni, da potemnijo glede na različne sončne razmere (npr. kadar ste obrnjeni stran od sonca ali na različnih mestih in ob različnih časih v dnevu). Spremembe v odtenku očalne leče ne boste opazili, izkusili pa boste odlično ostrino pogleda in pristnost barv. Ko se vrnete v zaprt prostor pa se očalne leče ponovno posvetlijo oz. razbarvajo.

Na voljo imamo dve vrsti Tranisitions ali fotosenzibilnih očalnih leč:

Klasični Transitions  omogoča optimalno ravnotežje med potemnitvijo očalnih leč na prostem in bistrino leč v zaprtih prostorih. Leča je popolnoma svetla oz. transparentna ponoči in v zaprtih prostorih. Temni hitro in po celotni površini glede na svetlobo in temperaturo do 80%. Nudi popolno UVA in UVB zaščito, prav tako pa ščiti pred neprijetnim bleščanjem.
Na voljo so v sivi in rjavi barvi.

Tranisitions leče so primerne za:

 • ljudi, ki želijo popolnoma transparentne očalne leče v zaprtih prostorih,
 • aktivne ljudi, ki se gibajo na prostem ob različnih časih v dnevu,
 • ljudi, ki so pogosto na prostem, vendar večino časa preživijo v zaprtih prostorih.

Transitions EXTRActive so najtemnejše očalne leče za vsakodnevno uporabo. Očalne leče EXTRActive so primerna za vožnjo, saj potemnijo tudi za vetrobranskim steklom. V avtu  potemnijo do 50%. Rahla obarvanost (15%) pa omogoča dodatno udobje v zaprtih prostorih. Temni hitro in po celotni površini glede na svetlobo in temperaturo do 90%. Nudi popolno UVA in UVB zaščito, prav tako pa ščiti pred neprijetnim bleščanjem.
Na voljo so v sivi barvi.

Primerne za:

 • tiste, ki si na soncu želijo močno potemnitev leč,
 • ljudi, ki preživljajo veliko časa v svetlih, sončnih okoljih,
 • ljudi, ki preživljajo veliko časa na prostem in v avtomobilu.

 

Strokovnost

Naši zaposleni so strokovnjaki na področju optike

Za vgradnjo stekel v okvirje poskrbijo izučeni optiki z več letnimi izkušnjami. Stekla so brušena na najnovejših strojih priznanega proizvajalca Huwitz, kar omogoča natančno in kvalitetno izdelavo očal.

Kakovost

Garancija in kvaliteta za jasen pogled na svet

Če opravite okulistični pregled v naši ambulanti in kupite očala v naših poslovalnicah vam priprada garancija. V primeru težav vam zamenjamo okvir ali stekla ter opravimo ponovno kontrolo vida brezplačno.

Mnenja strank

Kaj so o nas povedale naše zveste stranke

Preberite odzive naših strank, ki so same odkrile pozitivne lastnosti naše optike

Maja Š.

Maja Š.

Zelo prijazno in strokovno osebje. Vse pohvale za brezplačno popravilo očal, ki niso bila več v garanciji.
Zdenko T.

Zdenko T.

Preizkusil sem že veliko ponudnikov in lahko zatrdim, da je optika Krstič najboljša. Ne menjujem več!
Anita P.

Anita P.

Hvala za hitro popravilo in polepšan dan! Zelo prijazno osebje.
Anej K.

Anej K.

Osebje zna zelo dobro svetovati in izbrati najprimernejša očala. Vse pohvale!
Andreja O.

Andreja O.

Najlepša hvala za najhitrejšo izdelavo očal in pomoč pri izbiri!
Miha Z.

Miha Z.

Zaradi ustrežljivosti, prijaznosti in strokovnosti vseh – od zdravnika do optikov – ostajam zvesta stranka že 30 let!
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
Vas zanima več o novih steklih?
Povpraševanje

Vas zanima več o novih steklih?

Z veseljem vam v najkrajšem možnem času odgovorimo na katerokoli vprašanje glede stekel.

Pošlji povpraševanje Naroči se na pregled