Športna očala

Raznolika izbira športnih očal tako za profesionalne in rekreativne športnike. Prilagodimo jih lahko za vašo izbrano športno dejavnost, dioptrijo in individualne želje.

Športna očala za vsako športno aktivnost

Športna očala za vsako športno aktivnost

Smučanje, kolesarjenje, tek, golf, plezanje … Nekatere športne aktivnosti zahtevajo natančen in nemoten pogled ter zaščito oči pred zunanjimi vplivi. Zato so športna očala nepogrešljiv dodatek, da lahko dosežete najboljše rezultate ali pa samo maksimalno uživate v gibanju.

Športna očala so v primerjavi z običajnimi sončnimi očali zasnovana tako, da omogočajo jasen pogled v vse smeri – tudi ob straneh. Oči varujejo pred vetrom, tujki in udarci manjših predmetov, kot so veje, medtem ko oblika in materiali zagotavljajo, da ostanejo čvrsto na svojem mestu tudi med tresljaji in sunkovitimi gibi. Poseben primer športnih očal so kolesarska očala, ki morajo biti poleg vsega naštetega tudi čim bolj aerodinamične oblike.

Kako izbrati športna očala

Kako izbrati športna očala

Rekreativnim športnikom, ki trenutno uporabljajo sončna očala, svetujemo pogovor z našim strokovnjakom–optikom, ki vam bo pomagal izbrati optimalna športna očala glede na vaš vid in dejavnosti, s katerimi se ukvarjate.

Poleg ostrega pogleda morajo športna očala zagotavljati 3 ključne prednosti:

  • zaščito oči in vida pri športnih aktivnostih,
  • ustrezno obliko, ki se prilagodi vašemu obrazu in vas ne ovira pri gibanju,
  • trpežnost, da se lahko brezskrbno prepustite užitku pri športu.

Ko pomerjate nova športna očala, imejte v mislih zgornje tri točke in aktivnosti, pri katerih jih boste uporabljali. Ni namreč vseeno, ali potrebujete kolesarska očala ali očala za alpinizem.

Športna očala z dioptrijo

Športna očala z dioptrijo

V večino športnih očal lahko vgradimo vašo dioptrijo, kar pomeni, da vam ni treba sprejemati kompromisov med korekcijskimi očali in prednostmi, ki jih prinašajo športna očala.

Dioptrijo vam lahko omogočimo z dioptrijskimi nastavki ali tako imenovanimi kliponi, ki jih lahko odstranite, ko nosite kontaktne leče, ali pa vgradimo obarvana korekcijska stekla v izbran športni okvir. Več o prednostih in možnostih športnih očal z dioptrijo preberite tukaj.

Športna očala Evil Eye – ustvarjena za vaše oči

Športna očala Evil Eye – ustvarjena za vaše oči

Športna očala Evil Eye so vodilna znamka za profesionalne in rekreativne športnike. Odlikuje jih vrhunska kombinacija lahkosti in robustnosti, za kar gre zahvala inovativnemu prožnemu materialu PPX®, ki zagotavlja prijetno in stabilno prileganje okvirjev Evil Eye vašemu obrazu.

Očala Evil Eye lahko maksimalno prilagodimo vašim željam in potrebam. Če imate dioptrijo, lahko izberete dioptrijske nastavke ali pa vam v športni okvir vgradimo korekcijska stekla. Tako bodo vaša nova športna očala opravljala dvojno vlogo, saj bodo hkrati sončna očala in korekcijska očala za oster vid.

Na voljo so stekla v različnih barvah in s prilagoditvami za različne svetlobne razmere, da bo vaš pogled v vsakem trenutku nemoten, varen, zanesljiv in udoben.

Vsa športna očala Evil Eye so izdelana v Avstriji, zato ste lahko prepričani v kakovost oblikovanja ter materialov in izdelave.

Ne pozabite: ko izberete očala Evil Eye, izberete udobje, funkcionalnost, trpežnost, sodobno oblikovanje in najpomembneje – najboljšo kakovost za svoje oči.

Pogosta vprašanja o športnih očalih

Preverite odgovore naših strokovnjakov o najpogostejših vprašanjih o športnih očalih.

Imam že kakovostna sončna očala, ki se mi dobro prilegajo. Ali vseeno potrebujem športna očala?

Zaščita oči pred soncem in omogočanje dobrega vida v močni sončni svetlobi je samo ena od funkcij športnih očal. Dodatno še ščitijo oči pred vetrom in tujki (kot so prah, mrčes, pesek), pa tudi udarci manjših predmetov (kot so veje, kamenčki ipd.). Športna očala omogočajo neoviran in zaščiten periferni vid, ki je zelo pomemben za varnost in orientacijo v prostoru. Posebna oblika in materiali pa skrbijo, da ostanejo na svojem mestu tudi med tresljaji, sunkovitimi premiki in znojenjem.

V čem se kolesarska očala razlikujejo od ostalih športnih očal?

V kolesarstvu šteje vsak gram in vsaka tisočinka količnika zračnega upora. Športna očala za kolesarje so oblikovana tako, da so čim lažja in čim bolj aerodinamična, hkrati pa zagotavljajo dober vid v različnih svetlobnih razmerah. Poseben poudarek je namenjen tudi zaščiti oči pred vetrom in mrčesom.

Ali obstajajo športna očala za uporabo v dežju?

Stekla očal so lahko prevlečena s hidrofobnim premazom, ki odbija vodo in nečistoče. Če potrebujete očala za aktivnosti v vseh vremenskih razmerah, se posvetujte z našimi optiki, ki vam bodo pokazali posebej prilagojene modele.

Ukvarjam se s pohodništvom in uporabljam navadna sončna očala. Kaj pridobim s športnimi očali?

Običajna sončna očala so zasnovana za vsakodnevni življenjski slog, kjer opravljajo tudi vlogo modnega dodatka. S športnimi očali boste pridobili boljše prileganje in zaščito pred soncem ob strani in z vrha, večjo robustnost (odpornost na padce, udarce in razne nerodnosti) ter stabilno lego na obrazu med tresljaji in znojenjem.

Ali so športna očala z dioptrijo primerna za uporabo v prometu?

Športna očala z dioptrijo so glede korekcijskih lastnosti enakovredna običajnim korekcijskim očalom in jih lahko uporabljate tudi v prometu.

Izberite prava očala za svojo športno aktivnost

Obiščite nas v eni od štirih poslovalnic ter pomerite in preizkusite svoja nova športna očala.

Naši strokovnjaki–optiki vam bodo svetovali pri izbiri in poskrbeli, da izberete optimalna očala za vaše oči in izbrano športno aktivnost.

Preverite seznam poslovalnic >