Optika Krstič, 10. maja, 2023

Progresivna stekla: revolucija popolne prilagoditve vašim očem

Progresivna stekla omogočajo, da z enimi očali dosežemo tako korekcijo kratkovidnosti kot tudi daljnovidnosti. Z drugimi besedami – omogočajo izdelavo očal, ki izboljšajo vid na daleč, na srednje razdalje in na blizu.

Dolga leta so progresivna stekla veljala za kompromis. A razvoj je šel naprej in danes je mogoče izdelati progresivna stekla z optimalnim vidnim poljem brez vidnih mej. Še več, tehnološko dovršen način merjenja vida z računalniško tehnologijo omogoča popolno personalizacijo stekel za očala, tako da so kar najbolj prilagojena posameznikovim potrebam in življenjskemu slogu.

Ljudje imamo različne oči, temu se morajo prilagoditi tudi očala

Ker niti dva človeka nimata popolnoma enakih oči, lahko najostrejši vid zagotovimo le tako, da stekla očal ustvarimo natančno po meri uporabnikovega očesa. S klasičnimi metodami merjenja tega ni mogoče doseči, saj lahko z njimi izmerimo le omejeno število parametrov.

Zato v naših okulističnih ambulantah uporabljamo napravo DNEye scanner, ki lahko izmeri več tisoč točk očesa. Na podlagi tako podrobnih meritev nato izdelamo najbolj natančna stekla na svetu.

Le 2 % običajnih progresivnih stekel ustreza uporabnikovim očem

Klasična progresivna stekla ne ustrezajo vsakemu očesu, saj izhajajo iz standardiziranega shematskega očesnega modela, ki ne upošteva razlik med očmi posameznikov. Zato le 2 % uporabnikov progresivnih stekel na svetu nosi očala, ki ustrezajo njihovim očem.

Za popolna progresivna stekla ustvarimo popolnoma indivudualen biometrični očesni model

Z meritvijo oziroma podatki o očesu, pridobljenimi z napravo DNEye Scanner ustvarimo unikaten biometrični model očesa. Na podlagi tega izračunamo podatke za stekla, ki do mikrometra natančno ustreza lastnostim posameznikovega očesa.

Samo en proizvajalec na svetu lahko progresivna stekla natančno prilagodi vašim očem

Nemško podjetje Rodenstock je edino na svetu, ki lahko na podlagi teh meritev izdela vsakemu posamezniku prilagojena progresivna stekla za očala.

Od meritve do vaših novih očal

V Optiki Krstič usposobljeni oftalmologi z napredno napravo DNEye Scanner hitro in popolnoma neboleče izmerijo več tisoč individualnih lastnosti vašega očesa. Izmerjene vrednosti programska oprema nato pretvori v biometrični model očesa, ki se digitalno posreduje v podjetje Rodenstock.

Tam na podlagi biometričnega modela vašega očesa v nekaj dneh izdelajo vam individualno prilagojena progresivna stekla. Ta nato pošljejo nam, kjer jih izkušeni tehniki–optiki vgradijo v vaš izbran okvir za očala.

Pomembno je tudi, kako je steklo vgrajeno v okvir

Za oster vid je pomembno tudi, da se oblika okvirja popolnoma prilega, ter da je steklo v optimalni legi glede na oči in okvir očal. Okvir in stekla morajo skupaj delovati najbolje v vseh situacijah, s katerimi se srečujete.

Medzenična razdalja je osnova, a še zdaleč ne dovolj, če želimo natančno izdelati očala, ki so kar najbolj prilagojena značilnostim vaših oči in obraza.

Kristalno jasen vid z vseh razdalj in ob vsakršni svetlobi zagotovimo tako, da z natančnim stereo-fotografiranjem hitro in zanesljivo izmerimo parametre, kot so monokularni premer zenice, monokoularna oddaljenost zenice, oddaljenost od roženice, kot oblike obraza, pantoskopski nagib in oblika leče.

V Optiki Krstič smo zato opremljeni tudi z inovativnim stereo-fotoaparatom, s katerim izvedemo natančno 3D-meritev vaših oči in obraza za izdelavo korekcijskih očal, ki so popolnoma prilagojena vam.

Izberite očala, ki so popolnoma prilagojena vam

Ko gre za vaš vid, ne sklepajte kompromisov. Obiščite nas v Optiki Krstič ter izberite inteligentno biometrično prilagojena očala s progresivnimi stekli Rodenstock, ki zagotavljajo najboljši možen vid v vseh okoliščinah.

Naročite se na brezplačno meritev vida >