Kako lahko pridobim refundacijo, recept oz. naročilnico za pripomoček za vid?

Očala na naročilnico oz. refundacijo določenega zneska za nakup očal lahko pridobi vsak, ki ima sklenjeno veljavno obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje ter ima eno od okvar ali bolezni oči.

Očala za daljavo oz. refundacijo lahko pridobimo vsaki dve leti, otroci do 15. leta pa vsako leto. Refundacijo ali očala za bližino lahko pridobijo zavarovanci po dopolnjenem 63. letu starosti. Refundacijo za kontaktne leče lahko pridobijo vsi ki imajo dioptrijo + / – 8,00 ali več.

Prijavite se na pregled v eni izmed naših okulističnih ambulant s koncesijo.

Oftalmolog vas bo pregledal na okulističnem pregledu ter ugotovil ali potrebujete medicinski pripomoček za izboljšanje vida.

Na podlagi pregleda vam bo doktor izdal naročilnico, na kateri bo navedeno, katere vrste pripomoček glede na dioptrijo ali okvaro očes vam bo izdal ter koliko je na podlagi šifre vrednost naročilnice.

Naročilnico vam v katerikoli naši optiki upoštevamo pri nakupu očal, saj so vse optike Krstič pogodbene stranke Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Na podlagi naročilnice vam bomo zagotovili standardna oz. brezplačna očala, ki so v okviru standarda določenega s strani ZZZS. Če pa želite boljši okvir ali stekla, je potrebno doplačilo razlike. Naročilnica je veljavna 30 dni od izdaje.