Optika Krstič

Sončna očala z dioptrijo

Sončna očala z dioptrijo so odlična izbira za vse, ki nosijo korekcijska očala in želijo svoje oči zaščititi pred škodljivimi UV žarki. So tudi odličen modni dodatek, ki lahko krasno dopolni vaš videz.

S pravimi sončnimi očali z dioptrijo vam nikoli več ne bo treba izbirati med vidom in zaščito oči. Preberite, kakšne so prednosti sončnih očal z dioptrijo, na kaj morate biti pozorni pri izbiri in kako jih lahko dobite.

Prednosti sončnih očal z dioptrijo

Ob sončnih dnevih se veliko ljudi odloči za alternative sončnim očalom z dioptrijo, kot so nošenje kontaktnih leč v kombinaciji s sončnimi očali brez dioptrije, nošenje sončnih očal brez dioptrije ali celo nošenje samo korekcijskih očal.

Žal pa zaradi teh alternativ ne le slabše vidijo, temveč tudi tvegajo poškodbe oči, tako zaradi UVA in UVB žarkov kot tudi zaradi naprezanja oči. Zato so sončna očala z dioptrijo najboljša izbira za zaščito vida in zdravja oči. V primerjavi z zgoraj omenjenimi alternativami imajo kar nekaj prednosti:

  • Ščitijo oči pred škodljivimi UVA in UVB žarki.
  • Popravljajo vid enako kot korekcijska očala.
  • Omogočajo jasen in oster vid, saj zmanjšujejo bleščanje, odsevanje in druge moteče dejavnike.
  • Preprečujejo utrujenost oči, saj filtrirajo motečo svetlobo in zmanjšujejo potrebo po naprezanju oči.
  • So enostavna za uporabo, saj vam ni treba skrbeti za nošenje kontaktnih leč ali menjavo očal.

Zaščita vaših oči in jasen pogled brez kompromisov

Zaščita oči pred UV žarki je ključnega pomena za ohranjanje zdravja oči in vida. Izpostavljanje UV žarkom lahko namreč povzroči sivo mreno, degeneracijo makule in celo očesnega raka.
Da bi se ustrezno zaščitili pred škodljivimi učinki sončne svetlobe, kombinacija kontaktnih leč in poceni sončnih očal ni dovolj, saj ne nudi popolne UV zaščite. Dodatno lahko poceni očala, ki nimajo kakovostnih stekel, povzročajo naprezanje oči, utrujenost in glavobole.

Za zagotavljanje ustrezne zaščite oči, jasnosti vida in splošnega udobja so torej najprimernejša sončna očala s kakovostnimi stekli z dioptrijo.

Kako do sončnih očal z dioptrijo

Danes je lažje kot kdajkoli prej dobiti kakovostna in modna sončna očala z dioptrijo.

Izbira okvirja za sončna očala

Izbira okvirjev za očala je ogromna in vsakdo lahko najde ustrezna zase. Če niste prepričani, kateri okvir je pravi za vas, nas obiščite v Optiki Krstič. Naša ekipa strokovnjakov vam bo z veseljem svetovala pri izbiri okvirja, ki vam bo odlično pristajal in zagotavljal ustrezno zaščito oči glede na obliko in velikost vašega obraza.

Izbira barve stekel z dioptrijo

Ko se odločite za okvir, je čas za razmislek o barvi stekel z dioptrijo. Glede na vaše želje in potrebe lahko izbirate med različnimi barvami. Nekaterim bolj ustrezajo temnejša stekla, nekaterim pa svetlejša – odločitev je povsem vaša.

Poleg barve stekel lahko izbirate tudi med drugimi vrstami prilagoditev, kot je na primer polarizacija stekel, ki pomaga zmanjšati bleščanje in izboljšati kontrast.

V Optiki Krstič vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri barve in prilagoditev, ki bodo ustrezali vašim življenjskim potrebam.

Izdelava stekel za vašo dioptrijo

Obstajajo različne vrste dioptrijskih napak v očesu: miopija (kratkovidnost), hiperopija (daljnovidnost), presbiopija (starovidnost), astigmatizem in druge. Za vsako vrsto dioptrije so potrebne različne prilagoditve in oblike stekel.

Najpomembnejše je, da vam stekla izdela strokovnjak z izkušnjami. Strokovnjak, ki je specializiran za izdelavo dioptrijskih stekel, ima znanje, izkušnje in kakovostno opremo, ki so potrebni za zagotavljanje najvišje kakovosti.

Če želite visokokakovostna stekla, ki se bodo optimalno prilegala vašemu vidu, se oglasite pri nas.

Neskončno možnosti pri izbiri stekel in videza sončnih očal

Izbira sončnih očal z dioptrijo je praktično neomejena! Izbirate lahko med različnimi okvirji različnih blagovnih znamk, različnimi barvami stekel in različnimi prilagoditvami, kot sta polarizacija stekel ali nanos antirefleksnega premaza.

Če želite, lahko z očali poustvarite videz sončnih očal izbranega okvirja. Edina razlika bo v tem, da bodo vaša stekla imela dioptrijo. Lahko pa očala tudi prilagodite, da bodo povsem edinstvena. Omejitev ni in prepričani smo, da boste s pravimi nasveti našli popolna sončna očala z dioptrijo za vas.

Športna sončna očala z dioptrijo

Sončna očala z dioptrijo so še posebej pomembna za tiste, ki radi preživljajo sončne dni zunaj in uživajo v rekreativnih dejavnostih. Pri športih, kot sta tek in kolesarjenje, je zelo pomembno, da imate ustrezno zaščito oči, saj pogosto dolgo časa preživite na soncu.

V naši optiki vam lahko izdelamo športna sončna očala z dioptrijo po meri. Prav tako lahko izdelamo plavalna in potapljaška očala z dioptrijo, da boste lahko naslednjič brez omejitev uživali na morju!

Za popolna sončna očala z dioptrijo se oglasite na pregledu vida

Pred nakupom sončnih očal z dioptrijo priporočamo pregled vida, ki vam bo pomagal najti ustrezna stekla za vaše potrebe. Naši prijazni svetovalci vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri popolnega okvirja, barve stekel in prilagoditev glede na vaše želje in potrebe.

Naročite se na pregled vida >
Preverite seznam poslovalnic >